biggeorge Lyrics

сряда, 19 април 2017 г.

Двайсет и два стряскащи факта за Северна Корея

Двайсет и два стряскащи факта за Северна Корея






Северна Корея е малко позната туристическа дестинация и затова си има доста причини.
Вижте няколко стряскащи факта за Северна Корея, които ще ви оставят безмълвни.

1. Думата "корея", която според много хора Марко Поло пренася в Европа, означава "страна на високи планини и искрящи реки".

2. Северна Корея е основана през 1948 година, а официалното й име е Демократична народна република Корея.

3. Въпреки че хората в Северна и Южна Корея споделят един език, история и култура, датиращи от преди 5 000 години, над 10 милиона корейци все още остават разделени от своите семейства от 1948 година насам.

4. В Северна Корея понастоящем не е 2017 г., а 105 г., броейки годините от раждането на Ким Ир Сен - 15 април 1912 г., денят, в който потъва Титаник.

5. В Северна Корея има 51 социални категории, определени според лоялността им към режима.

6. През 50-те години на 20-ти век Северна Корея построява Kijong-dong - красив град близо до границата с Южна Корея, за да примамва южнокорейците да преминат границата. Всъщност градът е фалшив и в него не живее никой.

7. През последните 60 години над 23 000 севернокорейци дезертират в Южна Корея. Само двама южнокорейци са избягали на север.

8. В Северна Корея се издават присъди за три поколения. Това означава, че човек осъден на подобна присъда отива в затвора заедно с цялото си семейство, неговите деца се раждат там и умират там, както и неговите внуци.

9. В Северна Корея работната седмица включва 6 дни, като през седмия ден хората се принуждават "доброволно" да работят. По този начин се гарантира липсата на каквото и да било свободно време за гражданите.

10. Във всеки дом в Северна Корея се слуша контролирано от правителството радио, което не може да бъде изключено, а само да се намали неговия звук.

11. В Северна Корея няма Интернет, а мобилните телефони са забранени.

12. Севернокорейците могат да избират измежду само 28 одобрени от правителството прически.

13. В Пхенян кучетата са забранени, за да се избегне замърсяването.

14. Ако къща се запали в Северна Корея, първо трябва да се спасят портретите на Ким Ир Сен, а след това хората.

15. Към всеки посетител на Северна Корея се зачислява държавен водач, който го придружава по време на целия му престой в страната.

16. В Северна Корея е забранено да се слуша друга музика, освен севернокорейска. Слушането на чужда музика, особено такава от капиталистическите държави се наказва.

17. В Северна Корея има режим на тока и хората често използват свещи.

18. Всички електрически крушки в Северна Корея са със сила 80 вата. По-слабите крушки предразполагали към мързел, а по-силните били прекалено империалистични.

19. Тъй като по-голяма част от светофарите в Северна Корея не се захранват с електричество, заради режима на тока, на повечето кръстовища има жени регулировчици, които организират трафика.

20. Марихуаната е легална и дори не е класифицирана като наркотик в Северна Корея.

21. В Северна Корея се намира най-големият стадион на света, разполагащ със 150 000 места.

22. Всички стъпала в Северна Корея са с височина 17,78 см, тъй като това е най-удобната, според Ким Ир Сен, височина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!