biggeorge Lyrics

вторник, 5 юли 2016 г.

Антитерористичен закон или завоалирана диктатура!

Антитерористичен закон или завоалирана диктатура!
Какво очаква България за напред?

--------------------------------------Цитат--------------------------------------
Премиерът свика съвета за сигурност заради антитерористичния закон
Според текстовете в закона само “обосновано предположение” е достатъчно службите да започнат разследване за съпричастност към терористична групировка или съучастие в подготовката на терористичен акт. Законът предвижда до нови ограничения на правата и свободите на гражданите.
Въвежда се статутът на “заподозрян за тероризъм”. Ако дадено лице е заподозряно в терористична дйност, властите ще ограничават възможността му да пътува извън страната и да напуска и населеното място, в което живее, да се среща с определени лица, както и да има повече от един телефонен номер на негово име. Решението за това едно лице да бъде поставено под подозрение ще се взима от председателя на Специализирания наказателен съд или от конкретно оправомощен негов заместник. Право да искат обявяването на дадено лице за потенциален терорист ще имат двама души в държавата – вътрешният министър и председателят на ДАНС.
Ако обаче лицето обжалва обявяването си за потенциална заплаха, то делото по разглеждане на неговата жалба ще се насрочва пред Апелативен наказателен съд до десет дни. Гражданин, за когото има обосновано предположение, че може да е терорист, ще бъде с ограничени права до шест месеца, а в определени случаи, този срок може да се увеличи с още три месеца.
Законопроектът предвижда още при обявяване на извънредно положение предприятията, които извършват съобщителни услуги, да прекъсват комуникациите. Това означава спиране на телевизионни, радио и интернет програми, спиране на социални мрежи и др.
Нарушителите на закона ще бъдат глобявани, като максималната посочена сума е 10 000 лева. Приемането на законопроекта ще доведе до редица изменения на други закони, като тези за употреба на специални разузнавателни средства и за електронните съобщения. Прилагането на СРС-та за дейности, свързани със защитата на националната сигурност в случаите на предотвратяване на тежки умишлени престъпления би било основание да не се изготвят веществени доказателствени средства.
Това са само част от поправките, с които сериозно се увеличават правомощията на службите да използват СРС-та. Друга съществена подробност е, че ако се намират в хипотезата на непосредствена опасност от терористично нападение, то службите ще имат незабавен достъп до трафичните данни и нечия кореспонденция. Предвижда се също така едно лице вече да има право на до десет СИМ-карти. Тези, които имат над десет СИМ-карти ще имат два месеца, за да обявят пред съответния оператор кои искат да продължат да ползват. Ако не го направят, всичките им СИМ-карти ще бъдат деактивирани два месеца след влизането на Закона за противодействие на тероризма.
----------------------------------------------------------------------------
Още преди да са гласували закона смятам, че Конституционния съд трябва да обяви този закон за противоконституционен.
Не може въз основа само на "обосновано предположение" да се предприемат каквито и да е мерки срещу някой човек.
Ако следваме тази логика на мислене за всеки един гражданин може да има "обосновано предположение" и всеки да бъде обявен за терорист, а след това да бъде следен, подслушван и третиран като престъпник без доказателства за това.
За да се обяви някой за терорист трябва да има доказателства, а никъде не се говори за такива.
Освен това на военните ще се дадат полицейски правомощия, а това означава легализиран от държавата произвол.
Кой ще контролира военните и техните действия?
Министърът на вътрешните работи или Министъра на отбраната?

Ако военните са полицаи, тогава България се превръща в полицейска държава No 1 в света с най-голям брой полицаи на глава от населението!
Нали няма терористична заплаха?
Нали в България няма данни за терористични клетки?
Тогава за какво ни е антитерористичен закон ограничаващ правата и свободите на гражданите?
Може би ни е нужен, за да могат управляващите по-лесно да упражняват контрол над мирното население?

Под прикритието на защита на живота на гражданите се нарушават основните им права и свободи, включително правото на личен живот, на собственост, на свободна комуникация, на придвижване, на защита.
А не е ли по-добре хората да не бъдат ограничавани?
Ясно е, че управляващите от ГЕРБ искат да си осигурят "стабилност" на всяка цена, но го правят по най-грешния начин.
Когато има ограничения в свободата на хората напрежението ще се натрупа и рано или късно ще избие в някаква посока.
Тогава какво ще правим?
За мен този закон е поредната стъпка по пътя към диктатурата.
Вече не вървим към тиранията, а тичаме към нея.
Но това, което в момента се случва обяснява защо всички в Интернет са се изпокрили.
Уважаеми съфорумци, ще имате ли смелостта да коментирате новия антитерористичен закон?
Или и вие ще се покриете, за да не попаднете под ударите му?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Източник: Антитерористичен закон или завоалирана диктатура!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!