biggeorge Lyrics

понеделник, 13 юни 2016 г.

Проект "Антипатия" - (1970-1989 г.)

Проект "Антипатия" - (1970-1989 г.)



До 90-те години на 20 век хомосексуалността е била считана за психично заболяване, което, както всички психични заболявания, следва да бъде лекувано.

От лечението на това заболяване може би най-силно се вълнувала армията на Южна Африка през 70-те и 80-те години на 20 век.

По времето на апартейда проектът "Антипатия" принуждава всички хомосексуални членове на армията – мъже и жени, да се подложат на редица манипулации за смяна на сексуалната ориентация, включително и операции за смяна на пола, като най-крайна мярка, с цел да се "изкорени" хомосексуалността от Южноафриканската армия.

По неофициални данни над 900 човека (предимно млади мъже) са подложени на химическа кастрация, електрошокова терапия, медикаментозно лечение, както и много други ужасяващи и дори извратени медицински експерименти в периода 1971-1989 г.

Военните психиатри, с помощта на военните капелани, упорито преследвали заподозрените хомосексуалисти и ги изпращали в психиатрични центрове за "лечение".

Това било част от секретната мисия на правителството, бореща се с хомосексуалната ориентация на военните.

Добрата новина е, че през февруари 2013 г. оглавяващият експеримента – канадецът д-р Обри Левин (Доктор Шок) е осъден на 5 години затвор, след като през 2010 един от "пациентите" му показал на полицията видеозапис на "лечебните процедури".

Неговите показания пред съда били подкрепени от още 30 човека, преминали "курса на лечение".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!