biggeorge Lyrics

сряда, 24 февруари 2016 г.

Песен на месеца 18: Dia - Veno Neveno

Поредната прекрасна песен на Диа!
Харесах я още от първо слушане!

Dia - Veno Neveno



DIA - Veno Neveno



Тя обеща, че ще ни накара да танцуваме и го направи!
Сега DIA - талантливата 17-годишна певица, която за първи път от десетилетие вкара изцяло българска фолклорна песен в съвременната музика.
Парчето е изградено на основата на дъбстеп, с трап и дръм енд бейс елементи и съвсем скоро към него ще има и видео.
За фолклорната основа на новия сингъл Veno Neveno се знае малко, защото оригиналната народна песен никога не е записвана.
DIA я открива в един стар сборник с македонски народни песни и веднага се влюбва в лириката.
Тя прави изцяло сама фолклорната обработка на музиката и адаптацията на текста.
Работата по парчето й отнема половин година и четири различни версии докато достигне до окончателния вариант - отново аранжиран и продуциран от ANP Music Production.
В песента участва един необичаен за съвременната музика инструмент – гъдулката.
За да се вплете специфичният й звук в парчето DIA и ANP се доверяват на талантливата гъдуларка Христина Белева от група "Булгара".
Момичето, което разви виртуозното си народно пеене с най-актуалното електронно звучене предизвика истински фурор през лятото с дебютната си песен "ЕГЕЯ".
Комбинацията от фолклор и трап привлече вниманието на всички музикални медии в България, а не след дълго парчето се завъртя по радиостанциите в над 20 страни, а видеото към сингъла бе гледано близо 400 000 пъти в YouTube.
Само за няколко месеца DIA осъществи първите си участия в България и чужбина, през август поп певицата и композитор Grimes направи shout-out за Egeya в YouTube и в личния си блог, а списание Vice-Италия написа материал за нея, определяйки я като "богиня от другата страна на Европа".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Източник: Veno Neveno на DIA: любов, фолклор и дъбстеп

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!