biggeorge Lyrics

събота, 2 май 2015 г.

Царско решение ...

Царско решение ...
На Българската православна църква!

Защо Свeтият Синод официално обяви Симеон Сакскобургготски за цар на българите?
Според решението на висшето ръководство на БПЦ името на царя ще се споменава преди народа в различните видове богослужения.
Ето и новината.
Не разбирам защо са всели подобно решение.
Както пише и в статията:
=============Цитат=============
Решението на Светия Синод идва на фона на продължаващите спорове между историци и монархисти за това дали изобщо Българската православна църква (БПЦ) има основание да нарича Сакскобургготски цар.
Историците се аргументират, че няма информация Симеон Сакскобургготски да е бил миропомазан за цар, а освен това в началото на мандата си като министър-председател той се закле в републиканската конституцията на България, което логично означава отказ от монархически претенции.
=============================
Преди десетина дни гледах по една телевизия как спореха дали България трябва да е парламентарна република, президентска република или конституционна монархия и какви точно конституционни промени са ни нужни.
Сега конституционна монархия ли ще ставаме?
На мен тези конституционни вълнения ми приличат малко на губене на време и отвличане на вниманието от реалните проблеми.
Така няма да забелязваме бедността, безработицата, неграмотността, корупцията, политическата импотентност, бюрокрацията, бездействието на институциите ...
Мога да изброявам до безкрай.
Та ... ще имаме ли цар?
Да не се окаже гол?
Или ние ще сме голи и боси накрая?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Източник: Царско решение ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!