biggeorge Lyrics

неделя, 21 октомври 2012 г.

Двойният стандарт в България!

Двойният стандарт в България!
Една тема за правилата и тяхното неспазване!

Иска ми се да си поговорим за двойния стандарт в България!
Ето един пример:
На 09.12.2010 г. в Новините на bTV излъчиха репортаж за Мария Манчева от Варна, на която искаха да й съборят нелегално остъклената тераса (и в последствие наистина я разрушиха!).
Ето новината: Събарят остъкления балкон на жена във Варна.
Днес стана ясно, че няма да събарят остъклените балкони.
Защо в България има двоен стандарт?
Защо на Мария Манчева й събориха терасата, а стотици други с незаконни жилища и дори с цели незаконни квартали не ги пипват и с пръст?
Защо за едни закона се прилага с пълната му сила, а за други той не съществува?
Защо едни са престъпници, а други са уважавани граждани?

Ето друг пример:
Преди няколко дни служителите на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" на ГДБОП, съвместно с колегите им от сектора във Враца, проведоха операция по предотвратяване незаконно показване на българския филм "Лора от сутрин до вечер" (bTV е основен медиен партньор на филма) - обект на авторското и сродни на него права, чрез Интернет сайта http://vbox7.com/ .
Преди една година аз лично подадох сигнал до сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" на ГДБОП за сайт, на който се продават наркотици.
Ето го и сайта - давам линк към него,за да не кажете,че си измислям: http://nirvanapartyshop.com/ .
Предупреждавам ви: Не си купувайте наркотици от този сайт!
Сигнала го подадох на 4 Ноември 2011 през официалната страница на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт", ГДБОП – МВР.
Защо и до днес сайта за продажба на наркотици не е затворен?
Кое е по-голямото престъпление - да продаваш наркотици в Интернет или да качваш "крадени" български филми?

Или е по-лесно да заловиш един обикновен потребител, докато е много по-трудно да разкриеш наркопласьори с полицейски чадър над тях.
Всички акции на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" на ГДБОП за ограничаване на интелектуалното пиратство са чиста реклама колко много работа вършат.
Истината е, че те не си вършат работата, защото истинските престъпници си стоят и продължават с престъпната си дейност.
И докато МВР се занимава с обикновените хора, споделящи музика и филми в Интернет, някой някъде извършва истински престъпления.
Само че е много по-безопасно да заловиш един потребител на Vbox7, отколкото да издириш и разкриеш една наркомрежа.
Потребителят най-много да замери служителите на ГДБОП с мишката и клавиатурата,докато наркопласьорите имат оръжия и знаят как да ги използват.
Затова нека служителите на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в ГДБОП на МВР да продължават в същия дух - да пазят интелектуалната собственост на bTV, докато децата се дрогират по улиците (което онзи ден видях със собствените си очи).
И отново има двоен стандарт - за едни Интернет потребители закона е брадва и сече ли сече, а за други закона е майка и ги милва с паче перо!
И отново питам - в крайна сметка кое е по-голямото престъпление - нарушаването на авторските права или продажбата на наркотици?!?
Явно първото!
Всъщност правилният отговор е: И двете деяния са престъпления,но с по-голяма обществена опасност е наркоразпространението в сравнение с кражбата на филми и музика със защитени авторски права.
И накрая още няколко думи за правата и задълженията:
Националният съвет по саморегулация отсъди,че кампания Fairplay на bTV за защита на авторските права нарушава Етичния кодекс.
Крадецът на храна от чужди хладилници Асен Блатечки и крадеца на чужди коли от МОЛ-ове Криско всъщност "ерозират, а не подхранват усещането за ред и законност и съобразяването с правилата".
Абсурдното в цялата история е, че кампанията имаше точно обратния ефект от първоначално поставената цел.
Вместо да спазват авторските права хората намразиха bTV.
Същото се случи и с кампанията на bTV за безопасно каране по пътищата под наслов "Ако си пил, слез — искам да стигна жив".
Лице на кампанията беше Максим Стависки, който извърши катастрофа и уби човек.
За съжаление няма как да разберем дали Асен Блатечки и Кристо свалят нелегално филми и музика от Интернет.
Да, законите трябва да се спазват, но не може да се наказват хора, които не са извършили реално престъпление, а тези, които вършат истински престъпления да остават ненаказани.
С тези си действия МВР и ГЕРБ искат да насадят страх в душите на хората - ако си много активен и мърдаш с антени срещу властта ще попаднеш под ударите на закона ... на който и да е закон!
Двойният стандарт е проблема на тази държава - затова има престъпност, корупция, медийна зависимост, сива икономика, трафик на хора, наркотици и оръжие.
За едни ("богове") всичко е позволено,а за други ("простосмъртни") всичко е забранено!
Единственият начин да преминеш от едната в другата категория е или да се родиш, или да се сродиш с някой "бог/богиня".
Само че за това "предимство" се плаща висока цена.
Вие усещате ли двойния стандарт?
Богове или простосмъртни сте?
Ставали ли сте жертва на двойния стандарт?
Не е ли време за премахване на двойния стандарт и за изравняване на позициите?
Нали от двайсет години в България има демокрация и всички сме с равни права и задължения?!?

Явно едни са по-равни от други!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Източник: Двойният стандарт в България!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!