biggeorge Lyrics

вторник, 19 юни 2012 г.

Български журналист в поза партер!

Български журналист в поза партер!
Или как сексът стана неразделна част от работата на журналистите!


Тази неделя,17.06.2012 г.,за пореден път станах свидетел на журналистическа наглост и простота.
В предаването на bTV "Нека говорят... с Росен Петров" журналистката Диана Найденова си позволи да бъде меко казано нагла.
И за да не бъда обвинен,че съм краен и с погрешна преценка всеки сам може да прецени фактите като изгледа видеото от интервюто:
"Нищо общо" - Екопротестите и сблъсъците
Мислех си,че Диана Найденова е обективен журналист - явно съм сгрешил в преценката си.
Но да не се отклонявам от темата.
Според г-жа Найденова протестиращите и в частност госта й Петко Цветков трябва да се извинят на набития оператор и на медията,за която работи.
Ако някой трябва да поднася извинение това е човека,който е извършил това деяние,а не всички присъствали на протеста на Орлов мост групово да споделят отговорността.
Освен това защо някой трябва да се извинява на bTV или на нападнатия - като не е искал да го бият да не е ходил там.
Когато си на протест не те черпят с хляб и сол - обикновено хората са разгорещени,викат и са на една крачка от боя.
Плюс това към случая се подхожда едностранно - защо до сега никой не отрази мнението на "извършителя"? 
Защо bTV,за която "истината е въпрос на гледна точка" не разкри какво в действителност се е случило?
Тук в мен възникват още няколко въпроса:"Къде са били полицията и жандармерията и защо не са спасили оператора от боя?!?".
Нали на протеста имаше засилено полицейско присъствие,имаше конни полицаи,жандармерия със специални облекла,каски и щитове ...




Явно в този момент никакви ги е нямало!
Е,все пак и те са хора и не могат да огреят навсякъде!
И така Диана Найденова не спря да настоява за извинение по време на цялото интервю.
Извинение,което няма да направи носа на оператора по-здрав или камерата му отново цяла.
Това извинение е проформа и се иска само,за да се принизят всички защитници на природата до нивото на престъпници,да бъдат маргинализирани в очите на зрителите.
Това беше целта на интервюто - протестиращите да бъдат превърнати в обикновени вандали!
Водещата с цялата си наглост си позволи да каже на Петко Цветков "че се държи като абсолютен хулиган",а на човека,които е обвинен за побоя му беше лепнат етикета "идиот".
Какъвто и да е този човек никой няма право да го обижда.
Могат да го осъдят,могат дори да го тикнат в затвора,ако се окаже,че е виновен,но въпреки това обидите към него са категорично недопустими,особено от една уж доказала се журналистка.
Още по-фрапиращо беше диктаторското поведение на Диана Найденова - тя се държа нагло,злобно и агресивно,като абсолютен господар на телевизионния ефир.
За тези 16 минути и 41 секунди г-жа Найденова не даде на госта си да довърши дори и едно изречение,да каже спокойно дори и едно мнение,да изложи дори и един факт.
Най-много ми "хареса" реакцията на водещата,когато Петко Цветков спомена Първа Инвестиционна Банка - тогава тя побърза да избута разговора в друга посока и секунди по-късно каза:"Можете да се изкажете,когато аз ви позволя,все пак това е диалог!".
От цялото предаване най-добре ще запомня началото,което беше феноменално:"Аз съм домакина тук и аз ще подавам началото и края на всеки въпрос!".
Истината е една - все повече хора отказват да дават интервюта на журналистите от bTV и в резултат на това получават от тях лошо отношение.
Точно това провокира във всички неприязън към телевизия bTV и към целокупната българска журналистика.
На всички ни е ясно,че печатните и електронните медии в България обслужват интереси - политически,корпоративни или криминални,но става леко дразнещо,когато това ни се представя за безпристрастна и обективна журналистика - такава в България никога не е имало,в момента няма и за напред надали ще има.
Накрая искам да кажа само едно:
Никой(най-малко Диана Найденова) няма право да решава кой може и кой не може да протестира.
Всеки има право на протест - затова живеем в демокрация.
Когато нещо не е наред и няма друг начин да се привлече вниманието,протеста остава единствения инструмент за влияние на народа върху управляващите и само в диктатурите на хората се забранява да протестират свободно.
За съжаление тези промени в Закона за горите пак ще минат по един или по друг начин.
Управляващите се оказаха поредните слуги на чужди интереси,което беше очаквано и е леко разочароващо.
А г-жа Найденова е просто поредното доказателство,че журналистическата гилдия в България групово се е навела в поза "партер" и всички чакат някой политик,бизнесмен или мафиот да дойде и да ги "оправи".




biggeorge: Bulgarian journalist In parterre position! 19/06/2012



19.06.2012 г.

Забележка на автора:Внимание!Всякакво съвпадение на реално съществуващи имена,лица и събития е напълно случайно!Моля това да се има в предвид от всички читатели!

3 коментара:

  1. Анонимница19 юни 2012 г. в 19:45

    Е чудех се кога ще засегнеш темата, защото този гнусен лобистки закон се готви от месеци. Аз бях на някои от предишните протести, както за шистовия газ, така и за закона за горите. Познавам лично хората от Фондация Биоразнообразие и Да остане природа и мога да
    гарантирам, че това не са някакви хипари вандали, които отиват само за да се сбият с някой!Закона си е лобистки отвсякъде. Цяла зима Бойко и компания пируват по хотелите на Цеко Минев в Банско - като дупе и гащи са с него. То е ясно, че му прави приятелска услуга с този закон. Но на каква цена!?
    Факт е, че никой не отразяваше нашите протести, които правихме месеци наред пред МС и народното събрание! Нито една от водещите медиите не
    ги отрази. Започнаха чак след като блокирахме Орлов мост. И естествено, че медиите, в частност БТВ ще ги отразяват по най-удобния за тях начин. Затова стана и конфликта с оператора. Защото човека не е искал да го снимат, изрично им е казал, че не желае да дава изявление. Тогава ореператора го е напсувал и обидил, защото се е издразнил, че отказва да го снимат.Затова си е заслужил боя. Журналистчетата от БТВ не стига,че са подкупни, ами са и нагли. И аз бих отказала да ме отразява някаква си смешна частна телевизия, която ще изопачи всичко, което кажа.
    http://neverojatno.wordpress.com/2012/06/17/ami/

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимница19 юни 2012 г. в 19:55

    А ако БТВ бяха телевизия на място щяха да отразят всички гледни точки - и тази на побойника, и тази на оператора си( който също се е бил между другото). Не гледах цялото интервю с тая свиня Найденова ( да, ще я наричам свиня,не само защото прилича на такава,но и тъй като тя си позволя да ни нарича нас идиоти и хулигани), защото нямах нерви да я изтърпя. Много ми вдигна кръвното. А като си помисля, че я мислех за обективен журналист преди...но явно в България не останаха обективни платени журналисти. Тук много хубаво го е казал един техен бивш служител: http://pressclub.bg/commentaries/20120617/news-105922
    Радвам се, че не гледам телевизия и съм от онова новото поколение, което се информира по различни и обективни канали и няма как да бъде манипулирано. Пък нека малоумните и циганите да гледат частни телевизийки. Ние будните хора няма да им се дадем и ще протестираме до последно!

    ОтговорИзтриване
  3. Да,Анонимнице,права си за всичко. :)
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4906411
    Извинението се приема,г-жо Найденова! :|
    За напред ще наблюдаваме работата ви много внимателно ...

    ОтговорИзтриване

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!