biggeorge Lyrics

четвъртък, 9 септември 2010 г.

Задачка - закачка!

Задачка - закачка!

от Джордж Файърбърн
(George Fireburn)

Условие на задачата:

От София за Бургас тръгва влак със скорост 200 км/ч.

В същия момент от Бургас за София тръгва втори влак със скорост 50 км/ч.

Към локомотива са закачени шест вагона,всеки с дължина десет метра.

Във всеки вагон има по две тоалетни,шестнайсет прозореца,четиридесет и шест седалки,два пожарогасителя,четири единични и две двойни врати.

В двата влака пътници няма,защото БДЖ е пред фалит и отопление във вагоните липсва,а на никого не му се пътува на студено.

По пътя единия влак го вали дъжд,а другия - сняг.

В софийския влак кондуктора е болен от свински грип,а в бургаския влак - от птичи грип.

Предните буфери на софийския влак са отрязани от предприемчиви роми от Столипиново,докато влака има престой на пловдивската гара.

Задните буфери на софийския влак са отрязани от машиниста по време на престоя на старозагорската гара,защото ромите от Пловдив са звъннали на роднините си,живеещи по на изток и за не му ги отрежат и тях,машиниста си ги е прибрал в локомотива.

За съжаление,докато стигне до мястото на срещата,изчезват не само шестте вагона барабар с кондуктора,но и част от локомотива,и релсите между Стара Загора и Ямбол.

След петнайсет години разследване на МВР се установява,че всичко е било откраднато от трима престъпници,участващи в организирана група,наречена "БДЖ-арите" и след още трийсет години съдебни дела се оказва,че доказателствата са достатъчни за доживотни присъди,но делото се прекратява поради изтекла давност на престъплението.

Слава Богу,бургаския влак няма проблеми,но на гара Зимница вместо да потегли към Пловдив,тръгва по жп-линията към Сливен.Там целия влак изчезва мистериозно,щом достига до сливенската жп-гара и до квартал "Надежда".

След като ДАНС и ФБР в продължение на седем години издирват бургаския влак,а близките на машиниста и кондуктора изгубват всякаква надежда за намирането им,на случайно отвлечен от сомалийските пирати товарен кораб,превозващ метали за скрап,е открита цялата влакова композиция,заедно с Кивота и две летящи чинии.

Благодарение на личното съдействие на Бойко Борисов и Цветан Цветанов,Веселин Маринов изнася безплатен концерт на централната улица на Могадишу(столицата на Сомалия),след който сомалийските пирати освобождават всички похитени кораби и екипажите им без да искат откупи,само с едничкото условие този изпълнител никога повече да не стъпва в Сомалия.

Властите в Сомалия обявяват датата на концерта за ден на траур за вечни времена и всяка година на този ден,точно в 12 часа на обяд,сирените в цяла Сомалия започват да вият,за да напомнят на гражданите си от какъв ужас са се отървали.

След сполетялата ги трагедия,която шокира консервативното сомалийско общество,цялата нация се обединява и една от най - изостаналите държави в света става пример за подражание на стари демокрации като САЩ,Великобритания и Франция.

Когато бургаския влак се завръща благополучно у дома и е пуснат в движение пак от Бургас за София,двата влака отново се опитват да се срещнат,но за зла беда глобалното затопляне е вдигнало нивото на океаните и моретата и между Бургас и София се появяват Маришкия и Тунджанския проливи.

За да се срещнат двата влака,се налага да се промени маршрута,който вече минава по линията:Бургас - Карнобат - Шумен - Горна Оряховица - Казанлък - Карлово - Пловдив - София.

В задачата се пита:

Когато двата влака най - накрая се срещнат кой от двамата кондуктори(в софийския или в бургаския влак) ще бъде по-далеч от София,измерено спрямо Гринуичкия меридиан и дали няма да е по - лесно двата влака изобщо да не се мъчат да се срещат,а всеки влак да си пътува на където си иска?

09.09.2010 г.

    Забележка на автора:Внимание!Всякакво съвпадение на реалносъществуващи имена,лица и събития е напълно случайно!Моля това да се има в предвид от всички читатели на разказа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!