biggeorge Lyrics

сряда, 8 септември 2010 г.

Матрицата 4:Разкриване

Матрицата 4:Разкриване



    Последните слухове най-сетне бяха официално потвърдени от братята Washovski и Joel Silver – ще има нова серия на Матрицата. И ще можем да я видим много по-рано от колкото очакваме.
    По един безпрецедентен начин тази серия е била заснета в абсолютна тайна по време на заснемането на Reloaded и Revolutions. В момента се намира в постпродукционна фаза и премиерата и е предвидена за пролетта на 2007.Заглавието на тази последна серия ще бъде The Matrix: Revealed и изглежда, че тя ще даде отговори на всички въпроси които възникнаха и останаха без отговор в предишните серии. Според разпространения в интернет проект на филма историята започва една година след битката с пазителите в revolutions. По време на празненствата от годишнината на онази „победа“, Bratt, едно момче на 14 години, неочаквано умира без някаква явна причина.Семейството му оставя тялото му на специално място в Зион, но неочаквано той се събужда няколко часа по-късно сред хиляди черепи и останки на някакво непознато място. Въпреки че е роден свободен тялото му сега е покрито с plugs.
    The Matrix: Revealed подхваща отново съмненията посяти в Reloaded /и доразвити в Revolutions/ относно това дали реалният свят е реален наистина. Филмът ни показва през очите на Bratt, че както се предполагаше, света на Зион е само още едно виртуално ниво на Матрицата. Не съществуват свободни хора, а само една шепа хора, които също като Bratt, са били изключени по погрешка от системата, тъй като тя е показала , че са мъртви. Тези нещастници живеят на място по-ужасно от всичко което сме виждали до сега и на което никога не са чували за Neo, Trinity или Morpheus. Но те успяват да разкрият плановете на машините. Машините най-накрая са разбрали че енергията произвеждана от човешкото тяло не е рентабилна. Че поддържането на толкова тела живи, събирането и управлението им е прекалено скъпо. Така че те смятат да заменят този източник на енергия с друг – слънчевата енергия. Именно за това те са инсталирали по цялата планета огромни атмосферни процесори за да изчистят небето и слънцето да може да свети пак.
    За да спечелят време за почистването и да разсеят хората, машините включват в системата различни виртуални елементи като агент Smith, предполагаемата революция, Зион, войната срещу пазителите…Всичко това е измислено. Bratt опитва да направи нещо за да провали плановете на машините, но разбира че няма никакви възможности за това в реалния свят. Убеден че единствения начин да постигне нещо е от вътрешността на системата той успява да се включи пак в Матрицата и се връща в Зион. Там намира двама от неговите герои – Morpheus и Niobe и им обяснява какво се случва в действителност. Тримата започват да търсят Нео, които след Revolutions е бил включен пак в Матрицата. Когато най-накрая го локализират успяват да го извадят и да го поставят в течение на нещата. Neo убива Morpheus, Niobe и Bratt разкривайки ни друга изненада: Neo не е човек. Той е само една програма създадена от Матрицата за да спечели време. Той е създаден за да води хората в желаната от машините посока давайки им време да изпълнят плановете си. Машините успяват да активират процесорите и небето се изчиства. Слънчевите батерии се зареждат. В този момент хората, които са включени в матрицата, биват изключени наведнъж. В един миг изчезва цяла една раса състояща се от милиони същества.
    Един ироничен финален кадър ни показва прекрасно синьо небе, като една подигравка на предполагаемия щастлив край на Revolutions. Това слънце /този път реално/ е единствено за машините. Само за машините? В действителност не, тъй като след финалните букви има време за още една изненада. Ако някои си е мислил че цялата машинация с матрицата е прекалено сложна за да бъде измислена от една машина ето отговора: в действителност света е ръководен от шепа хора които контролират всичко. Във финалния кадър виждаме един човек който заповядва изключването на хората, човекът които убива хладнокръвно милиони от собствената си раса е… (натиснете тук, за да разберете, все пак това е конфиденциално, а правото да кача на блога си разказа 4-тата част е само ако пусна линк към финалните думи. Ами цъкайте.)

    Източник:Матрицата 4:Разкриване

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!